dyslexie - Lexis dyslexie

Dyslexie
AD(H)D
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dyslexie
In het woordenboek staat dyslexie vermeld als een stoornis. Gelukkig zien steeds meer mensen de talenten van mensen die anders leren. Doordat deze mensen op een andere manier leren, lopen ze niet gelijk met de rest en ontstaat er achterstand. Ik werk met de talenten van deze mensen en zet deze in om de problemen met lezen en/of schrijven te verhelpen. 
Focus
Iedereen is anders, er is dus niet een vaste manier om het probleem of de problemen op te lossen. Sommige mensen denken op een andere manier of verwerken informatie op een andere manier. Hierdoor kost het veel energie om andere mensen bij te houden en dit kan heel frustrerend zijn. Als je vaak wordt gecorrigeerd, ga je overal over twijfelen. Als je twijfelt kun je niet meer rustig nadenken en raak je gedesoriënteerd (geen focus). Als je gedesoriënteerd bent kun je eigenlijk niets meer (je hersenen laten je echt in de steek). Is dit herkenbaar bij jou of bij mensen om je heen?

Wat gaan we doen?
Bij de dyslexie behandeling van Lexis beginnen wij met het focussen. Elke keer als je twijfelt, kun je zelf zorgen dat je hersenen je niet in de steek laten.  Ontdek je kracht door jouw “andere manier van denken”. Je zorgt ervoor dat het beeld dat je vormt in je hersenen overeenkomt met wat je ogen zien. We leren dit, onder andere, met behulp van klei. We gaan de dingen die je in verwarring brengen kleien. Het resultaat is dat je niet meer in verwarring raakt tijdens het lezen.

Kortom: door het inzetten van jouw creativiteit zal het lezen weer leuk worden en de spelling verbeteren. 
                                                                    Klik op de afbeelding voor een afspraak met Jeannet:    
                                                                                                                                                                                                                                                                             
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu