AD(H)D - Lexis dyslexie

Dyslexie
AD(H)D
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

AD(H)D
Concentratie
Mensen met AD(H)D hebben last van een concentratiestoornis. Ze zitten vaak met hun gedachten bij iets anders dan waar ze mee bezig zijn. Mensen met ADD kunnen zich moeilijk tot hun taak zetten en stellen vaak dingen uit, ze worden vaak gezien als dromerig. Tijdens de counseling leer je je te focussen. Door deze focus toe te passen in het dagelijkse leven, kan de concentratie verbeterd worden.

Altijd druk....Er wordt vaak gezegd dat mensen met ADHD altijd druk zijn. Deze mensen kunnen zich echter heel goed focussen op iets wat hun interesse heeft. Hier kunnen ze helemaal in opgaan. Als ze moeite hebben met focussen kan dit ontstaan door verschillende prikkels uit de omgeving waardoor je heftig/impulsief kunt reageren of gefrustreerd raken. Veel gebeurtenissen lijken langs je heen te gaan of niet “binnen” te komen.


De counseling
De AD(H)D counseling is een mooie ervaring en uitdaging voor ons allebei. We moeten allebei kunnen ontspannen en dan moeten we grip krijgen op de waarnemingen. Als je dit eenmaal ervaren hebt, komt er een bepaalde rust. Verder gaan we werken aan het inzicht in je eigen gedrag door een aantal concepten uit te werken.

In de praktijk
Het zou te makkelijk zijn als we na de concepten klaar zijn. De ervaringen die we met de concepten hebben ervaren, gaan we in de praktijk brengen. 
 


Klik op de afbeelding om contact op te nemen met Jeannet: 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu